בעולם שבו כל פעולה שאנו עושים מוקלטת ומתועדת ב - Facebook ,Whatsapp, Twitter ו- Instagram, כמו גם על ידי ה- NSA וגופים דומים, מרחב הפרטיות שלנו הולך ומתכווץ. יש אומרים שנעלם כליל. אולם לצד המגמה הזו הולכת ומתהווה מסגרת תובענית המחייבת ארגונים, חברות ומוסדות ממשל לנהל נכון ובאופן הוגן מידע אישי המוחזק אצלם. מלבד היותה זכות חוקתית בעלת מעמד-על נורמטיבי, הזכות לפרטיות היא גם הבסיס למסגרת התובענית הזו, המשפיעה במישורים הניהולי, הטכנולוגי, הרגולטורי והמשפטי.
אנו נבחן את המתח בין שתי המגמות הנוגדות הללו ונראה כיצד כוחות אלה פועלים, מתעמתים ומשפיעים. נגדיר מהי הזכות לפרטיות במידע וכיצד היא מוצאת את ביטויה בחוק. נבדוק כיצד מעצבים פרטיות לתוך מערכות (Privacy By Design), את תפיסת מחזור החיים של המידע (Data Life Cycle), את ההתייחסות לפריצות האקרים ואירועי דליפת מידע נוספים (Data Breach), נעמוד על המתח שבין עולם הגנת הפרטיות לתחום אבטחת המידע, נבחן את עולם השיווק והפרסום האינטרנטי המשלב בתוכו סחר במידע אישי באמצעות כלים כדוגמת: Cognitive Profiling ו-Behavioral Targeting, נבחן את ההשפעות של המעבר לניהול מידע אישי בסביבת ענן (Cloud Computing), את האתגרים שמזמן העידן החדש של מאגרי הענק, את כלי כריית המידע המתקדמים (Big Data) וכיצד ממשלות מנסות להתמודד עם התופעה הזו, נבדוק אם ניתן לחייב מנוע חיפוש למחוק תוצאות חיפוש מכוח זכות הפרט "להישכח" (The right to be forgotten) ולבסוף נשאל: פנינו לאן והאם הגיע הזמן לשינוי תפיסתי?
מרצה: עו"ד דן אור-חוף, הפקולטה למשפטים
מטלת הקורס: מבחן בסיומו של הקורס.
רשימת קריאה: לכל אחד מהשיעורים במסגרת הקורס יתבקשו הסטודנטים לקרוא בין פריט אחד לשלושה שהם בבחינת קריאת חובה. היקף קריאת החובה מצומצם כשכל סטודנט שירצה להרחיב את הידיעה יוכל לעשות זאת באמצעות רשימת קריאת רשות מורחבת.