על אודות לימודי סייבר

תכנית בינתחומית חדשנית המשלבת קורסים משש פקולטות: מדעים מדויקים, הנדסה, ניהול, משפטים, מדעי הרוח ומדעי החברה, המאפשרת ללמוד קבוצת קורסים במסגרת הלימודים לתואר במדעי הרוח, במדעי החברה ובמשפטים. תלמידי שאר הפקולטות יכולים לבחור בקורסי הבחירה של סייבר במסגרת לימודי הבחירה שלהם, על בסיס מקום פנוי

למה סייבר?

ממש כשם שהמצאת הדפוס במאה ה-16 לא רק שינתה מן היסוד את אופני הפצת הידע, אלא השפיעה על כל תחומי החיים, כך גם האינטרנט, כמערכת תקשורת חובקת כול, כמאגר ידע מצטבר ונגיש וכמדיום של יחסי גומלין, משפיע עמוקות על האופנים שבהם בני אדם מתקשרים האחד עם השני, עובדים, משחקים, כותבים, לומדים, יוצרים, נלחמים ומייצרים משמעות. כיצד הגענו לכך? מהו הרקע ההיסטורי, התרבותי, הפילוסופי, החברתי והטכנולוגי שהביאנו לעידן הסייבר הנוכחי? בתכנית ללימודי סייבר נענה על שאלות אלה ועוד.

למה סייבר באוניברסיטת תל-אביב?

הסייבר התחיל את דרכו כנושא מדעי-הנדסי: רשתות, הצפנה, עיבוד אותות, כריית מידע ועוד. ההתפתחויות הטכנולוגיות הולידו את הצורך באבטחת מידע, תחום שבו ישראל מהווה מעצמה עולמית. אולם לסייבר יש השלכות מרחיקות לכת מעבר לכך: אתיקה, משפט, כלכלה, חברה, עסקים, פסיכולוגיה ותרבות דיגיטלית הינם רק חלק מהתחומים העוסקים כיום בסייבר.

מגוון תחומי המחקר והלימוד באוניברסיטת תל-אביב והגישה הרב-תחומית והבינתחומית שלה, מאפשרים לכם לשלב לימודי סייבר במגוון של תכניות לימוד. לימודים אלה נשענים בהיבט המדעי-הנדסי שלהם על ביה"ס למדעי המחשב הנמנה עם 30 המובילים בעולם, ועל הפקולטה להנדסה. את ההיבטים האחרים משלימים קורסים מהפקולטות למשפטים, לניהול, למדעי החברה ולמדעי הרוח.

באוניברסיטת תל-אביב פועלת מזה כעשור סדנת יובל נאמן למדע, טכנולוגיה וביטחון שבראשה עומד אלוף (במיל.) פרופ' יצחק בן-ישראל, המשמש גם בתפקיד ראש התכנית ללימודי ביטחון באוניברסיטה, ויזם את הקמת מטה הסייבר הלאומי.

Developed by